Sølvpuss gjort enkelt

Om sølvet ditt er arvet eller nytt, det fortjener å bli brukt mye.
Her kommer våre beste bruks- og pussetips!

Bruk bestikket ofte, da trenger det mindre pussing

Velger du å bruke sølvbestikket ofte og ja, gjerne til hverdags, vil du få mye glede av det. Ved hyppig bruk holder bestikket seg bedre. Det fantastiske er at sølvbestikk som brukes ofte trenger mye mindre puss og pleie enn om du bruker det en sjelden gang. Husk også at sølvbestikk ikke ‘brukes opp´ ved hyppig bruk, men  og kan derfor være til glede i generasjoner. 
 

Vask sølvbestikket ditt i oppvaskmaskinen 

I motsetning til hva du kanskje har hørt før, så går det veldig fint å vaske sølvbestikk i oppvaskmaskinen! Vår erfaring er at Sun oppvaskemiddel passer bra i kombinasjon med sølvbestikk, vi anbefaler at du bruker dette. Det eneste du bør passe på er at sølvet ikke kommer i kontakt med stål eller stålbestikk. 

Rask og effektiv pussing

Det finnes gode sprayer, kremer, kluter og votter etc. som gjør jobben raskt og effektivt. Finn ditt favoritt pusseprodukt og pussingen går som en lek. 

Skinnende blankt sølv uten pussing

Legg aluminumsfolie i bunnen av kjøkkenvasken eller en passe stor skål. Fyll med varmt vann og ha i 2 spiseskjeer salt og 2 spiseskjeer natron. Når salt og natron har løst seg opp kan du legge oppi sølvet ditt. Hvor lenge bestikket bør ligge i blandingen avhenger av hvor my anløt sølvet er. Ca 5 minutter bør holde.

Husk at bestikk som er oksidert for å få mønsteret frem, ikke bør pusses på denne måten. Av våre bestikkmønster er Dobbel Rococco og Elveseter eksempler på design som bør pusses på tradisjonelt vis.

KONTAKT OSS
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×