Vedlikehold av bestikk

Sølv er et edelt metall som er vakkert i sine ulike fasetter. Om du foretrekker det nypusset og blankt eller det mer rustikke
med patina av flittig bruk, er vårt ønske at du får stor glede av sølvtøyet ditt.

SØLVBESTIKK I HVERDAGEN 

De som velger å bruke sølvbestikket ofte og gjerne til hverdags, vil få mye glede av det. Ved hyppig bruk holder bestikket seg bedre. Det fantastiske er at sølvbestikk som brukes ofte trenger mye mindre puss og pleie enn om du bruker det en sjelden gang. Husk også at sølvbestikk ikke ‘brukes opp´ og kan derfor være til glede i generasjoner.

Vask sølvtøyet ditt i oppvaskmaskin. 
Sun maskinoppvask er `best i test´

Vask sølvtøyet ditt i oppvaskmaskin. Sun maskinoppvask er `best i test´ i kombinasjon med sølvbestikk, derfor anbefaler vi at du bruker det. Det eneste du bør passe på er at sølvet ikke kommer i kontakt med stål på en måte som lager riper i sølvet. Etter at bestikket er ferdig vasket i maskin kan det være lurt å tørke det for hånd, da unngår du tørkeflekker.

Kniver produsert før 1966 bør ikke vaskes i oppvaskmaskin. Knivbladet kan løsne fra skaftet ved for høy varme. Skulle du likevel være uheldig kan vi enkelt reparere bestikket for deg. 

SØLVBESTIKK TIL HELT SPESIELLE ANLEDINGER 

Ønsker du å ta sølvbestikket frem kun ved helt spesielle anledninger krever det en litt annen oppbevaring og behandling. Ved langtidsoppbevaring anbefaler vi at bestikket oppbevares tørt og luft tett. Bestikkposer i tekstil, som er innsatt med middel som hindrer oksydering er bra å bruke. Slike poser fås kjøpt hos gullsmeden. De syrefrie plastposene som sølvbestikk leveres i er også et godt alternativ. Det er også mulig få kjøpt flotte oppbevaringsskrin som er spesialdesignet for sølvbestikk. Dersom du vasker bestikket for hånd, anbefaler vi at du skyller under rennende vann før du tørker med en myk klut. Se til at bestikket er helt tørt før det legges til oppbevaring. 

PUSSING AV SØLV

Selv om du ikke har brukt sølvbestikket ditt på en stund, er det heldigvis lett å få det til å skinne igjen. For å få fin glans i sølvet er det ofte nok at du legger det i varmt såpevann i noen minutter, før du skyller og tørker.

Opplever du at sølvbestikket ditt er gulnet etter en tids oppbevaring, kan du gni over bestikket med en klut innsatt med pussemiddel, så kommer den fine glansen frem igjen. Er bestikket sterkt gulnet, må du gjerne bruke et litt kraftigere pussemiddel.
Det finnes også sprayer, kluter og votter etc. som gjør jobben raskt og effektivt. Slike produkter kan du kjøpe hos din gullsmed eller hos Arven. Vi har maskiner og utstyr for oppussing av sølvbestikk dersom du ikke vil gjøre dette selv.

KONTAKT OSS
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×