Selg ditt gull og sølv til Arven

Arven kjøper ditt gull og sølv

Arven kjøper alt av sølv og gull på vekt og garanterer konkurransedyktige priser og forsikret forsendelse for din trygghet. Dette betyr at du også kan selge sølv- og gullvarer som er helt eller delvis ødelagt eller anløpt til oss. 

Se våre oppdaterte priser her.

Når kjøpssummen Arven ønsker å tilby er klar, vil du bli kontaktet pr. e-post. Dersom du ønsker å akseptere tilbudet kan du velge å enten få penger direkte overført til konto, eller motta et gavekort som kan brukes i Arven butikk på varer og tjenester. Ved utbetaling på gavekort vil du bli tilbudt et litt høyere beløp.

 

Har du sølv eller gull du ønsker å selge?

Så trygt og enkelt er det

For deg som bor i Bergen:

Besøk vår butikk i Sandbrogaten 11, like bak Bryggen i Bergen sentrum. Det er gratis parkering for våre kunder på baksiden av bygningen. Våre åpningstider er: mandag - fredag kl. 10 - 17 og lørdager kl. 10 - 14.

For deg som bor et annet sted i landet:

  1. Bestill en startpakke fra Arven her. I løpet av få dager vil du motta en forsendelse med adresse-etikett, våre vilkår og ytterligere informasjon om handelen.
  2. Pakk sølvet eller gullet godt inn før du sender det. Bruk f.eks. silkepapir eller bobleplast som hindrer at metallet skraper mot hverandre. Fyll ut avtalen og legg den med i forsendelsen. Pakk gjerne i en eske og tape godt igjen. Lim på adresseetiketten og lever til nærmeste Post i butikk. Porto er betalt, forsendelsen kan spores og innholdet er forsikret med inntil kr 100.000,-.
  3. Når vi mottar pakken fra deg, vil vi gjøre en verdivurdering og gi deg et pristilbud. Dette vil ta ca. 3 uker. Vi sender deg verdivurderingen på epost. Du kan velge mellom to ulike prisalternativer; en pris om du ønsker direkte utbetaling til din bankkonto eller en noe høyere pris om du velger å ta verdien ut i varer eller tjenester hos Arven. Du kan se våre oppdaterte priser for gull og sølv her

Har du spørsmål om kjøp eller salg av brukt gull og sølv?
Ta en titt på vår liste over ofte stilte spørsmål under, eller kontakt oss på tlf: 55551440 eller post@arven.no

Hvorfor er det forskjellige prisklasser for sølv?
Sølv måles i promille eller tusendeler. Rent sølv er svært mykt og brukes ikke til å lage produkter av lenger, men kan forekomme i sølvbarrer og gamle mynter. Det finnes i hovedsak to typer sølvkvaliteter på det norske markedet i dag, 830S og 925S. Det betyr at hhv 83,0% og 92,5% av gjenstandene er rent sølv, resten er andre legeringer som er tilsatt for å gjøre sølvet hardere. Gjenstander som er merket med 925S (typisk smykker) inneholder altså mer rent sølv enn gjenstander merket med 830S (gjerne bestikk, lysestaker, skåler).

Hvor lang tid går det før jeg mottar betaling?
Så snart Arven mottar din forsendelse, vil vi gå i gang ved å kontrollere og verdivurdere dine gjenstander. Dette kan ta litt tid, spesielt om det er stor pågang, eller det er kompliserte gjenstander (stener som må tas ut av smykker, lysestaker/vaser som må tømmes for fyllmasse før veiing mm.), men vi jobber så fort vi kan og lover deg et svar med pristilbud på epost innen 3 uker. Så snart du aksepterer pristilbudet, vil vi overføre pengene til din bankkonto.

Er det trygt å sende gull og sølv i posten?
Ja, det er helt trygt om du benytter den adresseetiketten vi sender deg. Da er innholdet i pakken forsikret med inntil kr 100.000,-. Pakk innholdet så godt og trygt du kan, slik at det ikke beveger seg inne i pakken.

Hvordan vet jeg at varene jeg kjøper fra Arven Vintage er ekte gull eller sølv?
Arven har landets lengste erfaring innen produksjon av sølvbestikk og en unik fagkompetanse på både gull- og sølvvarer. Vi har dyktige fagpersoner som inspiserer, tester og bearbeider hver enkelt gjenstand med kyndige hender. Arven Vintage legger ved et kvalitetsbevis som garanterer for gull- eller sølvkvaliteten på den varen du kjøper.

Hvordan beregnes vekten på mitt sølv og gull?
Vekten av ditt sølv og gull som du leser av på kjøkkenvekten din hjemme kan avvike fra den Arven beregner. Hvorfor er det slik?
Noen varer har påsatte stener eller perler. Arven betaler kun for gull og sølv, og altså ikke for perler eller stener. Om du ønsker å beholde perler og stener, tar du dem ut før du sender inn varen. Enkelte sølvvarer har fyllmasse i skaft og sokler, for eksempel kniver og lysestaker. Arven vil trekke fra vekten av stener, perler og fyllmasse. Arven veier så varene helt nøyaktig på godkjente vekter når de ankommer oss, slik at du kan være trygg på at dette blir rett.