Ekenberg

Historien bak ekenberg scandinavia

Fra HR-leder til smykkedesigner

Per Ekenberg, en svensk HR-leder som flyttet til Stavanger, Norge i 2011, har skapt en unik nisje innen smykkedesign inspirert av den storslåtte norske naturen. Hans fascinasjon for den berømte fjellformasjonen Preikestolen førte ham til å skape miniatyrmodeller av denne naturlige skjønnheten. Etter en periode i pappapermisjon valgte han å si opp sin faste stilling for å fullstendig vie seg til dette kreative arbeidet. Ekenbergs miniatyrer i stein av Preikestolen ble raskt populære og brukes i dag som trofeer i internasjonale idrettsarrangementer, som firmagaver, norske suvenirer og som hjemmeinnredning. Hans kunstverk fikk også æresplassen som et stort steinmonument på Stavanger lufthavn.

Fra steinskulpturer til eksklusive smykker

910A7685 kopia
910A5311
910A5172

Lokalt samarbeid skapte muligheten

Nøkkelen bak Ekenbergs suksess

Den positive responsen på Ekenbergs smykker kan tilskrives den lokale norske produksjonen og et design som appellerer til et bredt publikum. Det tidløse skandinaviske designet og det minimalistiske uttrykket gjorde at interessen for Ekenbergs smykker vokste internasjonalt, noe som førte til omtaler i velkjente internasjonale magasiner og representasjon på eksklusive cruiseskip.

Namnlost 6 5f8106df 0c8a 441d 9d4f 06f68c23e6f7

Per Ekenberg

Verdien i et smykke

brud

Ekenberg x Arven

En ny reise starter sammen med Arven

I takt med at Ekenberg Scandinavia vokste, ble produksjonen flyttet fra den lokale gullsmedprodusenten i Sandnes til Arven og deres historiske sølvverksted i Bergen. Dette grepet har harmonert med Pers visjon om å fremme Skandinavia, skandinavisk design og håndverkstradisjoner gjennom sine smykker. Sammen med Arven streber han etter å fortsette å produsere tidløse smykker av høy kvalitet som kan settes pris på i mange år. Samarbeidet med Arven representerer dermed neste steg i en spennende reise som startet med en manns lidenskap for den norske naturen og skandinavisk design.

JGS 1230