DESIGNEREN BAK MONSTERA

DESIGNEREN BAK MONSTERA

Lars Beller Fjetland sin filosofi som formgiver ligger dypt forankret i hans oppvekst på vestlandet; en forkjærlighet for naturens råvarer formgitt i et funksjonalistisk uttrykk preger designerens tilnærming. Kjernen i hans filosofi er ønsket om å skape både et tidløst uttrykk og varige produkter.

Gjennom et umiddelbart og ærlig formspråk oppstår designerens signatur; en sofistikert tilnærming til moderne bærekraftighet.

Beller søker alltid å rendyrke naturmaterialer og deres mest fremtredende kvaliteter. Tyngden av stein, støpejernets urokkelighet og korkens varme og mykhet. Hans produkter har blitt til i disse prosessene, i oppdagelsen av samspillet og kontrastene som kan oppstå når ulike kvaliteter og materialiteter forenes.

I 2011 åpnet han sitt eget studio i Bergen, og året etter kom gjennombruddet med lanseringen av fire produkter på den årlige Salone Del Mobile-messen i Milano. I årene 2012 – 2018 har Lars Beller Fjetland vunnet både norske og internasjonale priser for sitt arbeid.

Å jobbe med materialer i sin reneste form – og å se materialene oppnå nytteverdi og vakre formuttrykk i kraft av sine mest grunnleggende kvaliteter – har så lenge han kan huske vært min drivende motivasjon som formgiver. 

Kjøp Monstera her.

Se mer av Lars Beller Fjetlands arbeid her.