HVORFOR BLIR SMYKKER SKITNE?

HVORFOR BLIR SMYKKER SKITNE?

Du har ganske sikkert opplevd det selv – ringer, halskjeder og ørepynt blir rett og slett matte og får svart skitt innimellom ledd og låser og ikke minst bakpå ringer? Det er jo litt rart, tenker du, med tanke på at du både dusjer og vasker hender med smykkene dine på? Da burde de jo holde seg rene og pene? Hvorfor er det ikke slik?

lmjlmlml

Gir gladelig råd til deg
Vi har tatt en prat med vår dyktige gullsmed Per Danielsen (60) som har jobbet i faget i 45 år og sett det meste av skitne, slitte og skadete smykker. Han gir deg med glede råd om hva som kan gjøres for å unngå dette: «Smykkene dine kan vare nesten evig om du tar godt vare på dem. Med jevnlig rens og sjekk for eventuell slitasje, vil smykkene dine gi deg like mye som da de vare helt nye i år etter år.»

Gjør det selv
Men om smykkene dine først er blitt tilsmusset, hva kan du gjøre selv og hva trenger du profesjonell hjelp til? Per forklarer: «Parfyme, hudkremer og såpe legger seg som belegg på smykkene dine. Det kan også gjøre stener matte og skade perler. Derfor bør du ta smykker av deg når du vasker hender, dusjer eller vasker opp. Men jeg vet at det ikke alltid er så lett å huske på i en travel hverdag.» Gullsmeden blunker lurt og smiler. Han kjenner kundene sine godt etter mange år i faget.

Han fortsetter: «Bruk gjerne en myk tannbørste og vann når du skal rengjøre smykkene dine selv. Da vil du ikke skade hverken metall, stener eller perler. Får du dem ikke rene på denne måten, kan du prøve med litt smykkerens. Vi hjelper deg gjerne å finne rette typen til akkurat dine smykker. Her må du passe godt på om smykkene dine har perler eller stener.»

Magi
Men hva om smykkene dine likevel ikke blir pene etter at du har prøvd selv med disse tipsene? Da anbefaler vi deg rett og slett en tur innom Per eller en av våre andre dyktige gullsmeder for en real rens idet «magiske» ultralydbadet vårt. Etter en lett polering i etterkant og en runde med rhodinering dersom det er hvitt gull, vil smykkene dine skinne som om de er flunkende nye.

 

Velkommen inn!