NYTT SAMARBEID MED LARS TORNØE

NYTT SAMARBEID MED LARS TORNØE

Vi er stolte av vårt samarbeid med Lars Tornøe, en av norges mest spennende designere.

Tornøe har jobbet med møbel- og produktdesign siden 2006. Han samarbeider med anerkjente produsenter innen forskjellige produktkategorier, som bl.a. Muuto (du har sikkert sett The Dots), Vestre, Fora Form, Figgjo og nå også Arven. Tornøes arbeider blir ofte vist på internasjonale utstillinger og han har vunnet en rekke priser, blant annet Merket for god design fra DOGA, Red Dot Award and Årets Designer av Bo Bedre.

Lars ble kjent med Arven gjennom to oppdrag for Bocuse d’Or, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Han fikk i oppgave å tegne delene som maten skulle presenteres på og Arven var blitt valgt som produsent av sølvdetaljene.

I kjølvannet av konkurransen ønsket vi å fortsette samarbeidet og lage et produkt som egner seg for produksjon i litt større antall. Resultatet ble Pinch,  et sett med små, personlige beger til salt og pepper som selvsagt også kan brukes til andre krydder. De små skålene er formgitt med tanke på å bruke fingrene til å ta en klype (pinch) feks. salt og drysse over maten.

Lars om Pinch: 

Utgangspunktet for kroppen er en sylinder med en generøs avrunding ned mot bordet. Denne overgangen gjør at siden og bunnen på skålen oppleves som en sammenhengende overflate. Avrundingen gir produktet et vennlig formspråk og kan vekke lysten til å plukke det opp og kjenne på de behagelige formene.

Selve kontaktflaten i skålene er en konkav parabol som er dyp nok til å holde på litt krydder, men grunn nok til å enkelt komme til med fingrene. Kanten øverst på skålen er forholdsvis skarp, både for å markere skillet mellom innside og utside, men også for å gi mer kontroll om man ønsker å plukke opp hele skålen og helle direkte over maten.

Det jeg liker best med dette produktet er å holde skålen i hånden og kjenne tyngden av massivt metall, det gir en opplevelse av kvalitet og robusthet. Produktet oppleves også mye mer personlig enn for eksempel en vase eller lampe der det ikke er like selvsagt med fysisk kontakt.

Kjøp Pinch her