VEDLIKEHOLD AV BESTIKK

VEDLIKEHOLD AV BESTIKK

Sølvpuss gjort enkelt

Om sølvet ditt er arvet eller nytt, det fortjener å bli brukt mye.
Her kommer våre beste bruks- og pussetips!

 

Bruk bestikket ofte, da trenger det mindre pussing

Velger du å bruke sølvbestikket ofte og ja, gjerne til hverdags, vil du få mye glede av det. Ved hyppig bruk holder bestikket seg bedre. Det fantastiske er at sølvbestikk som brukes ofte trenger mye mindre puss og pleie enn om du bruker det en sjelden gang. Husk også at sølvbestikk ikke "brukes opp" ved hyppig bruk, og kan derfor være til glede i generasjoner. 
 

Vask sølvbestikket ditt i oppvaskmaskinen 

I motsetning til hva du kanskje har hørt før, så går det veldig fint å vaske sølvbestikk i oppvaskmaskinen! Vår erfaring er at Sun oppvaskpulver fungerer veldig bra i kombinasjon med sølv. Pass bare på at sølvet ikke kommer borti stål.

Rask og effektiv pussing

Det finnes gode sprayer, kremer, kluter, votter etc. som gjør pussingen raskt og effektivt. Finn ditt favoritt pusseprodukt og pussingen går som en lek. 

Skinnende blankt sølv uten pussing

Legg aluminumsfolie i bunnen av kjøkkenvasken eller en stor skål. Ha i varmt vann (nok til at det dekker bestikket) og ha i 3-6 spiseskjeer salt og 3-6 spiseskjeer natron pr. liter vann. Når salt og natron har løst seg opp kan du legge oppi sølvet. Sølvtøyet må være borti folien for at det skal virke. Hvor lenge bestikket bør ligge i blandingen og hvor mye salt og natron som trengs avhenger blant annet av hvor anløpt sølvet er, så her må man prøve seg litt fram for å finne riktig blandingsforhold. Når sølvet er skinnende og blankt skylles det i rennende varmt vann og tørkes.

Husk at bestikk som er oksidert for å få mønsteret frem, ikke bør pusses på denne måten. Av våre bestikkmønster er Dobbel Rococco og Elveseter eksempler på design som bør pusses på tradisjonelt vis.