Reparer ditt gull og sølv

Reparer ditt gull og sølv

Nytt liv i gamle skatter - vi hjelper deg

Fra sølvskjeen du fikk i dåpsgave til fløtemuggen du arvet fra oldemor – har du mye sølv i skuffer og skap som trenger litt kjærlighet? Hos Arven kan du få små og store gjenstander reparert, restaurert og pusset av våre dyktige håndverkere. 

 

 

Etter hvert som årene går har du kanskje opparbeidet deg en fin samling av smykker og sølv hjemme? Gammelt sølvtøy kan imidlertid være skjørt og behovet for vedlikehold kan etter hvert melde seg – særlig dersom det er veldig gammelt.

– Det er synd dersom vakre smykker og annet sølvtøy blir liggende ubrukt fordi det er ødelagt eller misfarget. Hos oss kan vi fikse og skreddersy det meste, enten du har behov for å måltilpasse en ring eller reparere en knekt kakegaffel, forteller Lise Redfern, administrerende direktør i Arven.

Butikk og verksted side om side

Like bak Bryggen i Sandbrogaten 11, finner du både en innholdsrik butikk og verksted med erfarne håndverkere. Bak en enkel glassvegg i lokalet sitter Arvens gullsmeder og sølvsmeder. Det gjør det mulig for kunder å komme direkte i kontakt med dem som utfører jobben.

– I stedet for å sitte gjemt og utilgjengelig på bakrommet, ønsker vi å skape en naturlig dialog mellom kunder og håndverkere. I våre lokaler er derfor butikken og verkstedet plassert strategisk ved siden av hverandre slik at du kan se håndverkerne i arbeid og enkelt komme i kontakt med dem om du har behov for det.

En av håndverkerne er Janne Brandtzæg. Med svennebrev som både gullsmed, sølvsmed og håndgravør, har hun en unik og bred kompetanse innen feltet. Det kommer godt med når kunder ønsker spesialtilpassede løsninger.

– I arbeidshverdagen må jeg være løsningsorientert og se etter muligheter der andre kanskje helst ville gitt opp. I de fleste tilfeller kan vi reparere gjenstanden etter kundens ønsker, men i tilfeller hvor dette ikke er mulig, prøver jeg alltid å finne en løsning likevel. Det tror jeg mange av kundene setter stor pris på.

 

Tar vare på minnene

Sammen med resten av gjengen i verkstedet får hun inn gjenstander både fra privatpersoner, kirker og større virksomheter. Enten det er stort eller lite, blir alt håndtert med forsiktighet og omtanke.

– For meg er det viktig å behandle alt vi får inn på verkstedet med respekt. Vi er blant annet én av få virksomheter i Norge som er godkjent for å håndtere kirkesølv. Men sukkerskålen du har arvet fra bestemoren din er like viktig for oss! Selv om den kanskje ikke er verdt så mye rent kronemessig, kan den fortsatt være svært verdifull for eieren med høy affeksjonsverdi. Å få bidra til at slike minner får leve videre, er ikke noe jeg tar lett på, forteller Janne.

Hos Arven har de kompetanse på det meste innen sølv og gull. En sølvskje som er knekt på midten kan for eksempel loddes på igjen. Skjeen vil bli nesten som ny og ingen vil se at den noensinne har vært knekt.

– Vi starter alltid med å undersøke gjenstanden vi har fått inn. Er det ekte sølv eller laget av andre metaller, for eksempel? Dersom det er arv, er det ikke sikkert at kunden vet hvor den kommer fra eller hvem som har laget den, så vi gjør alltid slike undersøkelser før vi setter i gang. I tillegg til å bli fikset og reparert, går gjenstanden også gjennom en prosess hvor den blir slipt, forsølvet og polert, slik at metallet blir skinnende blankt og god som ny igjen.

Har du noe som burde vært reparert, restaurert eller pusset? Slik kommer du i gang:

For deg som bor i Bergen: Kom innom vår butikk og verksted i Sandbrogaten 11, like bak Bryggen i Bergen sentrum. Vi har gratis parkering for våre kunder på baksiden av bygningen. Våre åpningstider er: mandag til fredag 10-17 og lørdager 10-14.

For deg som bor et annet sted i landet og ønsker å sende dine gjenstander til oss:

Vi anbefaler tjenesten helthjem.no. Velg “stor pakke”, da er forsendelsen din forsikret med opptil 10.000 kr. Pakken kan du levere inn til alle butikker som har PostNord. Gjenstandene sendes til: Arven AS, Sandbrogaten 11, 5003 Bergen.

Dersom du velger annen forsendelsesmåte, pass på at du sender pakken med sporings mulighet. Da er det viktig at du sender den til Arven AS, Postboks 172 Sandviken, 5812 Bergen.

Pristilbud

Når gjenstanden din er kommet til vårt verksted, vil vi utarbeide et pristilbud for deg. Dette sendes deg for godkjenning før vi starter arbeidet.

Reparasjon og retur

En av våre dyktige sølv- og gullsmeder vil reparere tingene dine til avtalt pris. Vi tar kontakt dersom det skulle være noen spørsmål. Alle gjenstander blir reparert lokalt på vårt verksted og du er hjertelig velkommen innom vår butikk og opplevelsessenter for se våre dyktige håndverkere i arbeid.

Når er gjenstanden ferdig?

Du blir kontaktet når gjenstandene er ferdige og klare for levering eller henting. Dersom vi skal sende det til deg gjør vi selvsagt også dette kostnadsfritt.

Hva koster det?

Det koster 350,- å få utarbeidet et pristilbud (rabatten gjelder ikke for denne summen). Denne summen blir trukket fra faktura hvis pristilbudet blir akseptert. Klikk her for å bestille.