Perler - skjønnhet fra havets dyp

Perler - skjønnhet fra havets dyp

Perler har i årtusener tiltrukket seg menneskets oppmerksomhet og beundring, og deres naturlige skjønnhet og helt unike opprinnelse har gjort dem til en av de mest ettertraktede edelstenene. 

Perler dannes på en bemerkelsesverdig og unik måte. Dannelsen av en perle skjer når et såkalt irriterende objekt, som eksempelvis et sandkorn eller annet fremmedlegeme, finner veien inn i en musling eller østers og blir en kilde til uro for skallet. For å beskytte seg mot denne irritasjonen, begynner skjellet å produsere lag av perlemorsubstans rundt den inntrengende gjenstanden. Over tid bygges det opp lag og en perle dannes. Dette er en naturlig prosess som skjer sjeldent og tar mange år. Resultatet er en helt unik perle. 

Perler har alltid hatt en spesiell betydning, og i mange samfunn er perler et symbol på kjærlighet, renhet og rikdom. Perler er en tidløs klassiker som alltid er å se i trendbildet.

Å ta vare på perler

Ettersom perler er skjøre edelstener, kreves det omsorg for å bevare deres skjønnhet og glans. Unngå å utsette perler for kjemikalier, sterke rengjøringsmidler, parfyme og kosmetikk. Dette kan skade perlemorsubstansen og gjøre perlene matte. 

For å rengjøre perler anbefaler vi å bruke en myk, fuktig klut og tørke forsiktig av perlenes overflate. Perlesmykker bør oppbevares separat fra andre smykker for å unngå riper. 

En tidløs klassiker

Perler er en tidløs klassiker som passer til enhver anledning. Ikke bare er de vakker og unik, men også en påminnelse om naturens fantastiske krefter. Perler vil for alltid være en skatt i smykkeskrinet, enten de er arvet eller nyinnkjøpt. 

Se vårt utvalg av perlesmykker her.