Slik tar du vare på smykkene dine

Slik tar du vare på smykkene dine

Vi hjelper deg med å ta vare på smykkene dine

Har du smykker som trenger rens, reparasjon eller annet vedlikehold? Våre dyktige gullsmeder hjelper deg med dine smykker. Besøk oss gjerne i vår butikk i Bergen, Sandbrogaten 11, eller kontakt oss for spørsmål om reparasjoner, gravering og annet pr. e-post, shop@arven.no / 55 55 14 40.

 

Gi kjærlighet og omsorg til dine smykker - en rask guide for bevaring og lang levetid

Smykker er så mye mer enn bare vakkert tilbehør; ofte er smykkene dine bærere av minner og symboler for spesielle øyeblikk i livet. For å sikre at smykkene dine fortsetter å skinne med tidens gang, er det viktig å ta vare på dem med kjærlighet og omsorg. Her kommer noen verdifulle tips for å bevare smykkene dine best mulig, slik at smykkene bevarer glansen i mange år fremover. 

 

Oppbevar smykkene forsiktig

Når du ikke bruker smykkene dine, anbefaler vi deg å oppbevare smykkene separat i smykkeskrin eller i myke poser. Dette vil forhindre riper og unødvendig slitasje. 

 

Fjern dem i riktig tid

Smykker er til for å brukes, men for best bevaring anbefaler vi deg å fjerne smykker når du skal delta i aktiviteter, som eksempelvis trening, husarbeid, kjemikalier og bading. Kontakt med vann, svette og sterke kjemikalier kan skade overflaten eller svekke feste av steinene. 

 

Skånsom rengjøring

Alle smykker nyter godt av en skånsom rengjøring en gang i blant. Bruk en myk børste eller en ren klut og mildt såpevann for å forsiktig rense smykkene dine. Unngå bruk av aggressive rengjøringsmidler, da sterke rengjøringsmidler kan forringe glansen og fargen på smykkene dine. Dersom du er i tvil om hvordan du skal rengjøre smykkene dine kan du ta kontakt med oss i vår butikk, pr. telefon eller e-post. 

 

Inspeksjon og vedlikehold

Se gjerne over smykkene dine jevnlig for å undersøke og oppdage eventuelle skader, løse deler eller slitasje. Tidlig oppdagelse av skader og slitasjer kan forhindre ytterligere skader og kostnader. 

 

Profesjonell inspeksjon og rengjøring

Vi anbefaler en årlig sjekk og rengjøring av smykker. Dette vil bidra til å bevare og forlenge smykkenes levetid og holde dem i god stand, slik at smykkene kan leve i flere generasjoner. Under en profesjonell inspeksjon og rengjøring vil våre gullsmeder kontrollere eventuelle klør, ledd og smykkets generelle stand.

Som kunde kan du være trygg på at våre gullsmeder er svært erfarne og pålitlige. Ingen kostnader vil påløpe dersom skader eller slitasjer blir funnet under inspeksjon. Kunden vil alltid bli kontaktet på forhånd ved skader eller slitasje for eventuell godkjenning av at reparasjon skal utføres. 

Med disse enkle trinnene kan du være trygg på at du kan få glede av smykkene dine i mange år fremover.